
Bahan Untuk Perap Ayam
- 6-8 ketul ayam
- 3 ulas bawang putih ditumbuk
- Sedikit garam
- 1 sudu besar serbuk cili
- 1 sudu kecil lada hitam
- Secubit baking powder
- Secubit serbuk perasa
- 1 cawan tepung jagung
- 1 cawan tepung beras pulut (guna tepung jagung 2 cawan pun takpe)
- 3 ulas bawang putih ditumbuk
- Sedikit garam
- 1 sudu besar serbuk cili
- 1 sudu kecil lada hitam
- Secubit baking powder
- Secubit serbuk perasa
- Perap ayam dengan bahan-bahan perapan selama 1 jam
- Campurkan semua bahan-bahan untuk tepung di dalam bekas
- Selepas 1 jam, celup ayam yang telah diperap ke dalam telur yang dikacau.
- Salutkan ayam tersebut di dalam campuran tepung tadi.
- Goreng dalam minyak yang banyak sehingga garing.
- Toskan minyak dan sedia untuk dihidangkan.

0 comments:
Post a Comment